Skip to content Skip to footer

10 zanimivosti o ravnih strehah

#1

Ravne strehe sploh niso ravne

Čeprav se je ravnih streh navzelo to ime, v resnici niso popolnoma ravne, saj imajo minimalni nagib, ki omogoča odtekanje vode. Če vas je doslej skrbelo, da ravne strehe ne zadržujejo vode, sedaj veste, da je bil ta strah povsem odveč. Rahlo nagnjena strešna kritina poskrbi, da deževnica odteče, vaša ravna streha pa ostane nedotaknjena.

Zasebni stanovanjski objekt Bled
Zasebni stanovanjski objekt Bled
#2

Z ravno streho prihranite

Ravne strehe so ekonomične, saj na daljši rok z njimi prihranite, zahvalo vzdržljivim materialom. Materiali, ki se uporabljajo za izdelavo ravnih streh, so energetsko učinkovitejši. Sestava ravnih streh omogoča hlajenje v vročem vremenu in ohranjajtoploto prostora v hladnih obdobjih, s čimer se zmanjšajo stroški energije.

Intenzivna ozelenitev je v primerjavi z ekstenzivno na pogled še privlačnejša, a potrebuje tudi večjo mero nege, ki je primerljiva z delom na vrtu.

V nego so vključeni zalivanje, gnojenje, obrezovanje,… Za intenzivno ozelenitev so primerne predvsem vrtnice, grmovnice, nizkorastoča drevesa in podobno.

Takšna ozelenitev je primerna za strehe, ki so namenjene za bivanje in kjer se preživi veliko časa.

#3

Povečajo vam dom

Ko gre za optimizacijo prostora, so ravne strehe nepogrešljive. Zamislite si, kako uživate na terasi, ki je hkrati tudi vaša strešna kritina. Ni presenetljivo, da so ravne strehe navdušile tudi največja svetovna podjetja, saj ponujajo več, kot običajne poševne strehe.

Ravne strehe lahko tudi ozelenite. Zelene ravne strehe lahko postanejo popoln vrt ali celo sadovnjak, to je odvisno od tega, koliko plasti ima zelena streha. Ozelenitev strešne kritine je trajnostni izbor, s katerim poskrbite za okolje in biotopsko raznovrstnost.

Zadovoljni uporabniki - Ravna streha - Posestvo Burja Vipava - Izolacija Kern
Ravne strehe - Izolacije Kern
#4

Vedno več podjetij se odloča za ravne strehe

Moderni dizajn in estetska dovršenost ravnih strešnih kritin uvrščata ravne strehe med najbolj priljubljene izbire pri zaključku gradnje ali sanaciji. Ravne strehe so rešitev za poslovne stavbe, organizacije, trgovske centre ter ustanove. V poslovnih prostorih, ravne strehe in njihova izolacija nudijo shranjevanje brez motenj zaradi hrupa. Prav tako pa se na objektu sploh ne vidi, da gre za strešno kritino, saj je lahkood zunaj videti kot terasa ali pohodna površina.

#5

Kletni prostori z ravno streho

Ste vedeli, da lahko tudi kletne prostore izolirate in zaščitite z ravno streho? To je priljubljena praksa v luksuznih turističnih nastanitvah, ki nudijo spalne prostore pod zemljo. Izolacija je zagotovoljena, hkrati pa tudi popolna intima pred očmi javnosti. Na strehah se lahko nasadijo tudi vrti ali sadovnjaki, s čimer se ozelenijo vse površine na objektu.

Zadovoljni uporabniki - Zelena streha - Majeria - Izolacija Kern
nase-reference-zadovoljni-uporabniki-izolacija-kern
#6

Prepustite izvedbo ravnih streh profesionalcem

Pomembno opozorilo pri izvedbah strešnih kritin je, da morajo biti izvedene s strani strokovnjakov, kot je podjetje Kern. Pogost primer je, da stranke najamejo strokovnjake brez izkušenj z izvedbo ravnih streh, kar se v večini primerov izkaže za katastrofalno.

Ravne strehe so kompleksne konstrukcije, ki zahtevajo natančno načrtovanje in namestitev, s čimer se preprečijo napake in mehanske poškodbe strehe. Zelo priporočljivo je, da delo opravijo strokovnjaki, ki imajo izkušnje pri gradnji ravnih streh.

#5

Pohodne površine

Obstaja mit o tem, da so ravne strehe popolnoma ravne. To ne drži. Ravne strehe imajo minimalen nagib, ki je potreben za odtekanje vode in pred vremenskimi vplivi. Velikost nagiba je odvisna od vrste objekta in želja uporabnika.

Ravne strehe - Izolacije Kern
Zadovoljni uporabniki - Ravna streha - Vinotoč Guerilla Vipava - Izolacija Kern
#4

Strešni sistemi za poslovne stavbe

Moderni dizajn in estetska dovršenost ravnih strešnih kritin uvrščata ravne strehe med najbolj priljubljene izbire pri zaključku gradnje ali sanaciji. Ravne strehe so rešitev za poslovne stavbe, organizacije, trgovske centre ter ustanove. V poslovnih prostorih, ravne strehe in njihova izolacija nudijo shranjevanje brez motenj zaradi hrupa. Prav tako pa se na objektu sploh ne vidi, da gre za strešno kritino, saj je lahko od zunaj videti kot terasa ali pohodna površina.

Napišite komentar