Skip to content Skip to footer

5 mitov o ravnih strehah

MIT 1

Na ravnih strehah pride hitreje do okvar

Glavni razlog, da pride do okvar pri izvedbi strešnih kritin so nestrokovna in nekakovostna izvedba. Pogosto se uporabniki zaradi nižjih cen odločajo za cenejša podjetja, ki imajo manj izkušenj. Že čez nekaj mesecev, pa se potožijo zaradi napak pri izvedbi strešnih kritin, npr., da streha ne tesni, prepušča vodo ali pa ima pomanjkljivosti, ki lahko prerastejo v pravo nadlogo.

Pustite, da vam ravne strehe izvedejo strokovnjaki, ki na podlagi znanja in izkušenj, zasnujejo in zgradijo popolno streho. Izkušeni strokovnjaki, kot je podjetje Kern, vam bodo zagotovili varno in lepo streho. Naj vam prišepnemo še to, ravne strehe so tudi estetskega videza, s katerim boste pritegnili pozornost vaših sosedov.

Ravna streha in zelena streha od zgoraj - novogradnje. Moderne strešne izolacije Kern. Vrhunske ravne strehe in zelene strehe.
Ravna streha in zelena streha - novogradnje. Moderne strešne izolacije Kern. Vrhunske ravne strehe in zelene strehe.
Ravne strehe izolacije Kern. Strešni sistem podjetja Diamant. Montaže in izvedbe ravnih streh
Ravne strehe izolacije Kern - montaže in izvedbe ravnih streh
MIT 2

Ravne strehe so dražje

Ravne strehe so na daljši rok cenejše, saj so narejene iz vrhunskih materialov, zaradi česar kasnejša popravila niso potrebna. Življenjska doba strešnih kritin se tako podaljša, saj ne strehe ne potrebujejo dodatnih popravil. Če so pravilno izvedene, vam bodo služile še mnogo desetletij in ne bodo potrebovale popravkov. Še več, pri izvedbi streh, vam podjetja zagotovijo tudi 10-letno garancijo v primeru okvare strešnih kritin.

MIT 3

Ravne strehe so popolnoma ravne

Obstaja mit o tem, da so ravne strehe popolnoma ravne. To ne drži. Ravne strehe imajo minimalen nagib, ki je potreben za odtekanje vode in pred vremenskimi vplivi. Velikost nagiba je odvisna od vrste objekta in želja uporabnika.

Ravne strehe izolacije Kern. Strešni sistem poslovne stavbe. Montaže in izvedbe ravnih streh
Ravne strehe izolacije Kern - Emporium. Strešni sistem poslovne stavbe. Montaže in izvedbe ravnih streh
Ravne strehe, moderni dizajn. Strešni sistem poslovne stavbe. Montaže in izvedbe ravnih streh Kern.
Ravne strehe izolacije Kern - Babycenter. Strešni sistem poslovne stavbe. Montaže in izvedbe ravnih streh
MIT 4

Ravne strehe so občutljive na padavine

Če bi bile ravne strehe občutljive na padavine, se ne bi toliko podjetij odločalo za nakup tovrstne kritine, samo pomislite npr. na gigantske verižne restavracije s hitro hrano in črpalke, ki jim ravna streha služi že mnoga leta. Pred izvedbo izvedbe ali sanacije strehe, strokovnjaki natančno načrtujejo izvedbo, ki mora zagotoviti varnost in izolacijo doma in poslovnega objekta. Prav tako, ravne strehe, za razliko od klasičnih kritin, ščitijo s hidroizolacijo, s katero dosežete popolno vodotesnost.

MIT 5

Dvokapnice so bolj funkcionalne od ravnih streh

Klasične strešne kritine imajo manj prednosti kot ravne strehe. Zakaj? Ravno streho lahko ozelenite in si na njej postavite vrt ali celo teraso. Moderno ravno streho lahko izkoristite za parkirišče ali pohodno površino za druženje.

Prav zaradi teh razlogov so ravne strehe navdušile podjetja in družine širom sveta. Zelena streha zagotavlja ugodno mikroklimo in poveča udobje bivanja, kar pa hkrati, zaradi dodatnega sloja poveča toplotno in zvočno izolacijo. Naj omenimo še estetsko dovršenost ravnih streh, ki objektu poda moderen videz. In za na konec, ravne strehe so tudi bolj ekonomične, saj zaradi njihove dolge življenjske dobe in nepotrebe po popravilih, prihranite denar.

Ravne strehe, moderne stanovanjske stavbe. Strešni sistem poslovne stavbe. Montaže in izvedbe ravnih streh Kern.
Ravne strehe, moderni dizajn na novogradnjah. Strešni sistem poslovne stavbe. Montaže in izvedbe ravnih streh Kern.

Napišite komentar